Trouwen bij Kasteel Woerden

bruidspaar geeft kus na jawoord

Droom je van een bruiloft in een kasteel?

Dan is Kasteel Woerden misschien wel jullie droom trouwlocatie. Verstopt in het dorp Woerden duikt in dit pittoreske dorpje een prachtig kasteel op. Zie je jezelf al lopen over de hangbrug langs de daggasten die jullie, met een brede glimlach- gejuich en misschien wel een traan van ontroering, opwachten. Dit moment waar je al zo lang naar uit hebt gekeken wil je natuurlijk terug kunnen zien en daarom ben je opzoek naar een trouwfotograaf die dit op een ongedwongen en spontane manier voor jullie kan fotograferen. Kijk hieronder naar de prachtige plaatjes van N & M die gemaakt zijn tijdens hun nazomerse trouwdag in september.

In dit blog neem ik je als trouwfotograaf graag mee door de dag heen en geef ik her en der wat tips om jullie trouwdag net dat persoonlijke tintje te geven waardoor deze nog unieker zal worden. Ben je geïnspireerd? Onderaan deel ik ook de trouwleveranciers waarmee ik als trouwfotograaf tijdens deze bruiloft heb gewerkt.

De trouwceremonie persoonlijk maken? Lees de tips van een professionele trouwfotograaf.

Na de first look en fijne photoshoot was het tijd om alle daggasten te ontmoeten. Deze stonden al klaar toen het bruidspaar binnen kwam rijden. Wat is het altijd weer een feestelijk gezicht om al die mooie mensen in de mooiste kleren te zien staan! Als trouwfotograaf is dat een feestje voor het oog. Na de aankomst werd iedereen begeleid naar de Ridderzaal waar de trouwceremonie plaats vond. Het spannendste moment op de dag is voor veel stellen het moment van de trouwceremonie. Het is namelijk een moment in je leven waarop iedereen mag horen waarom je die ander nou zo leuk vind. Probeer ook in het voorgesprek met de trouwambtenaar aan te geven wat jullie belangrijk vinden om terug te horen. Wellicht in een brief met informatie over elkaar en deel die met de trouwambtenaar zodat deze al die leuke weetjes weer terug kan laten komen in het verhaal. Op deze manier maak je de trouwceremonie veel persoonlijker!

trouwen op kasteel woerden. Ditta van Gent

Taart en champagne maar niet voor deze trouwfotograaf

Na de ceremonie is het vaak tijd voor taart en champange! Als ik elke bruiloft taart zou eten dan zou ik nu tonnetje rond zijn! Dus ik fotografeer met veel plezier alle trouwtaarten maar eten laat ik aan anderen over. Als trouwfotograaf is het elke bruiloft weer een feestje om te zien welke prachtige bruidstaarten de ruimte vullen. Tijdens deze bruiloft in Kasteel Woerden stonden er niet 1 en niet 2 maar wel 3 bruidstaarten van Enjoy Cakes. Niet alleen waren ze prachtig om te zien maar smaakte ze ook verrukkelijk. Echte eye catchers deze bruidstaarten!

Bruidstaart Enjoy Cakes | Bruiloft kasteel Woerden | trouwfotograaf Ditta van Gent

Intiem diner

Kies je voor een intieme setting voor het diner op je bruiloft dan zit je bij Kasteel Woerden goed. In de kelder van het kasteel vind je deze prachtige oude gewelven. Tijdens deze bruiloft vond het diner hier plaats. Kies je voor zo’n locatie dan is het meer dan ooit belangrijk dat je zeker weet dat jouw trouwfotograaf ook goed kan werken in ruimtes met weinig licht zodat als er speeches worden gegeven door ouders of vrienden, deze ook goed belicht worden zodat deze momenten niet vergeten worden.

Trouwfotograaf bij het feest?!

Tijdens het diner werd er hard gewerkt om de ridderzaal om te toveren tot feestzaal. Het feest barste gelijk los met de bruilove dj’s. Waarom kiezen voor foto’s tijdens het avondfeest? Ja natuurlijk! Juist omdat tijdens deze uurtjes iedereen helemaal zichzelf kan zijn! De hoge hakken worden vervangen door sneakers, de jasjes gaan uit en zelfs de opa’s en oma’s zijn te vinden op de dansvloer. Fancy dansmoves vullen de ruimte en deze trouwfotograaf doet vrolijk een dansje mee om de meest toffe beelden te maken. Unieke momenten die je later ongetwijfeld terug wilt zien! Jullie trouwdag stopt niet na het diner, juist tijdens het feest maak je momenten mee die je terug wílt zien! Als trouwfotograaf vind ik het dan ook ontzettend belangrijk om een compleet verhaal aan jullie te kunnen laten zien.

Bruiloft Kasteel Woerden trouwfotograaf Ditta van Gent

” Gelukkig hebben we de foto’s nog “

En zo kwam deze dag ook weer aan zn einde. Soms lijkt de tijd tijdens een trouwdag wat sneller te gaan dan andere dagen. Daarom vind ik het als trouwfotograaf zo belangrijk om de hele dag alert te zijn om de mooiste, grootste en kleinste momenten voor jullie in beeld te vangen. Zodat de tijd haar gang kan gaan maar deze bijzondere dag voor altijd terug te zien is. Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden? Twijfel niet en plan een kennismaking gesprek om te kijken wat jullie wensen zijn en wat ik daarin kan betekenen.

Trouwlocatie: Kasteel Woerden
Bruidsjurk: de bruidshoek
Trouwpak: Roka
Taart: Enjoy cakes
Welkomsbord: Made for moments
Bloemen: DIY